2010-07-23

Kolmården

Hela 3 bilar begav sig igår morse mot Kolmården, vi var där strax efter att grindarna öppnades och vi hade en riktig toppen dag! Enligt vädret skulle det regna nästan hela dagen men totalt regnade det väl max 30 minuter och då var det ett lättregn. Det slutade när vi var inne och kollade på Delfinshowen.

Så skönt att vara där när de öppnar, inga köer=)

William kollar i kikaren i Bamses hus.
Bamses Värld var en riktig hit för de stora grabbarna, mycket att klättra på och utforska, det var bara för papporna att hänga på bäst de kunde medans grabbarna röjde på.

Medans de stora grabbarna (William, Milton och Emil) lekte så hängde de små i sina vagnar. Charlie satt lugnt i sin medans Freja såg ut...

...så här!
Det är inte lätt att vara inräknad bland småungarna när man faktiskt snart är 1 år=)

Att klappa djuren var nog roligt men vart var Girafferna egentligen? =)

När man har klappat djur måste man tvätta händerna, kul att killarna är lagom för handfatet men nästan förkorta för handtorken=)

Visst ser han mysig ut!?!

Delfinshowen var jätte häftig, vilka fantastiska djur!

Schimpanserna satt mest och hängde eller tog en siesta=)

Jag var så här glad!

Men det som gjorde resan till Kolmården verkligen toppen var Safariparken. Här är nyfödda (12 juli) Mowgli och hans mamma, visst är han söt! Lång var han också, hela 1,90!

Björnarna var Frejas favoriter, hon klättrade nästan ur bilen och skrek "där" och pekade som en galning=)

Här ligger mammalejon och vilar.

Medans vi kollade på mammalejon så beslöt sig pappalejon för att gå över vägen bara några meter ifrån bilen som vi satt i, så himla mäktigt!

Efter Safariparken var det dags att åka hem mot Stockholm igen. Efter cirka 10 minuter så somnade Freja...

och någon minut efter det så somnade William också=) Det är jobbigt att springa omkring på en djurpark hela dagen!

Tillbaka i Stockholm svängde vi förbi McD för att köpa hem lite middag och då passade även ungarna på att vakna. Trots att ungarna sov i bilen så somnade Freja lagom tidigt ändå, ivanligafall somnar hon 19 men igår höll hon igång till 20=)

Måste bara visa hur söt Freja blev i sitt Giraffdiadem som jag köpte till henne=) William valde en Delfin nyckelring och vid ingången köpte Anders ett Lejon gosedjur också.

Inga kommentarer: