2014-09-08

William update!

Mötet hos logopeden förra veckan gick precis som förväntat. Logopeden gick igenom Williams testresultat och vad det innebär för honom med oss och specialläraren från skolan. Han fick normala resultat på endel delar och lågt på endel(som förväntat), tråkigt men också skönt att få svar på alla frågetecken så man vet vilka som är de svaga sidorna. William tycker att diagnosen är jätte tråkig och tar det som att någonting är fel på honom men jag tror att han kommer inse att han "bara" är i behov av stöd i vissa moment.

Sitter just nu och installera diverse stödprogram till William på hans dator. Har fått rättstavning på både svenska(Stava Rex) och engelska(Spellingright) och talsyntes(ClaroRead) via Stockholms kommun som kommer hjälpa William super mycket! Hoppas på att de här programmen kommer vara till nytta!!! 
Behöver jag säga att William är jätte glad för sin dator?:-)

Inte vara dataprogram utan appar och utökat bibliotekskort som ger honom tillgång till lån i Äppelhyllan, där kan man bl.a. hitta talböcker så läsningen blir stöd med tal.
Apparna vi har börjat använda är Glosboken, Legimus och Quizlet. Glosboken och Qiuzlet är glostränings appar och Legimus är en talboks app, där man också kan läsa med på paddan medan man lyssnar.

Men man måste ändå säga att han är en riktig kämpe, för oj va han skiner när han väl får lugn och ro, allt som han lär sig fastnar ganska så snabbt!

Inga kommentarer: