2009-03-24

i ren ilska....

Idag så känner jag bar för att vråla rakt ut i ren ilska. Våren är "sen" och på jobbet går det magsjuka OCH streptokoker...streptockoker? (hur i helskotta stavas det?). Visst jag kan ta att våren blir lite sen i år, men inte att det går äckel sjukdommar på jobbet.
Endel föräldrar är så jäkla envisa. Om man på pekar att deras barn verkar må dåligt eller att det inte orkar att vara på förskolan så kommer det alltid en ursäkt.
Är barnet är dålig i magen och har bajsat 3 gånger på en halvtimme så är det inte magsjuka utan tydligen så hade de kalas i helgen eller så har barnet druckit en hel nappflaska med mjölk. Även om man på pekar att det är flera som är hemma för att de är magsjuka.
Barn med hosta som låter som värsta TBC hostan (en vuxen skulle var hemma från jobbet om den hade den hostan) kommer till förskolan med kommentaren "Oj vad kom det där ifrån? Så här lätt hon/han inte alls i morse."
Ni ska veta allt mammor och pappor att era barn berättar allt på förskolan. Kommentarer som "igår kräktes jag hemma" är inte ovanlig när det är magsjuka som går på förskolan. Att man har mage att skicka sitt uppenbart sjuka barn till förskolan så att de smittar andra barn och de som jobbar är för mig ett mysterium. Det värsta är att man sen har mage att slänga ut sig kommentaren "Oj har ni vikarie igen?" eller "Va några ni är idag!" när man har lyckats smitta halva barngruppen eller personalstyrkan!

Inga kommentarer: