2018-10-03

Spel tips för barnfamiljer.

Inför hösten brukar jag rensa bland sällskapsspelen här hemma, gammalt och trasigt åker ut och några nya köps in. I vår familj spelar vi mycket sällskapsspel, vi har fler deltagare under spelkvällar än under filmkvällar här hemma.
Jag tänkte tipsa lite om två av våra nyaste sällskapsspel Rockets and comets och Rocket game, rymdhelg på Tekniska museet inspirerade oss, berättar mer om det i nästa inlägg.

Rockets and comets: Fungerar som det gamla hederliga spelet med ormar och stegar fast här åker man fram i spelet med raketer och bakåt i spelet med kometer. Rockets and comets har dock en extra funktion, svartahål, hamnar man på ett svarthål så får man snurra på raketplattan som visar vart man teleporteras, det kan ha förödande konsekvenser, jag vet av erfarenhet.


Rocket game: Här börjat man med en startrampen till sin raket och spelet går ut på att man ska samla så många loopar som möjligt genom att snurra på raketsnurran och plocka upp kort med rätt bild. Bland korten finns också varje spelares raket, plockar man den så får man inte samla fler loopar, när alla spelare har hittat sin raket så vinner den som har flest loopar.

Två enkla spel som inte tar för lång tid att spela och alla i vår familj kan vara med, då speltiden är så kort passar de även bra att plocka fram när man väntar på att middagen ska bli klar!

Inga kommentarer: