2013-02-27

RS-virus

Lilla Jonatan har blivit smittad med RS-virus och mår inte så jätte bra. Det började som en vanlig förkylning i lördags då han hade lite hosta och snor men inget som vi gjorde någon stor grej av. Med två äldre syskon är det bara en tidsfråga innan man blir smittad med något virus.
Söndag var lite jobbigare, natten mot måndag hade han svårt att sova pga hosta.
Måndag var han "lagom" sjuk, hosta snor och lite rosslig i halsen, vi var lite oroliga för att han kanske hade fått infektion i lungorna så åkte jag till vårdcentralen med honom. Där blev han undersökt och vi fick recept på Bricanyl med uppmaning om att söka hjälp på akuten om det blev värre.
Tisdag kom och Jonatan vaknade med pipig och ansträngd andning, ville inte äta och var inte kry alls under hela dagen så vi tog en taxi till akuten på Schaatska. Efter ett prov från näsan och man hade tagit sänka kom man fram till att vår lilla kille har blivit smittade med RS. Han fick inhalera koksaltslösning och adrenalin på sjukhuset och blev lite piggare och andningen blev mycket bättre. Doktorn tyckte att Jonatan ändå var så pass pigg och inte så allvarligt sjuk så vi fick åka hem med en lånad inhalator och en ny uppmaning att söka vård om det skulle bli värre.
Värre har det inte blivit och inhalatorn har hjälpt till jätte mycket, äter gör han men i mindre portioner och med mindre tid mellan matningarna. Till större delen av dagen har han varit en glad kille men han sover mycket och blir ledsen mycket snabbare än vanligt. Så nu hoppas vi på en lite piggare och gladare kille imorgon!

Inga kommentarer: