2015-10-05

Dogwalk sunday!

Börjar bli en vana att blogga på måndag morgon innan det är dags att väcka barnen. Ny vecka och nya påhitt väntar, Jonatan ska till logopeden på tisdag och på fredag ska vi hämta Williams nya glasögon, William har gitarr på torsdag och Freja har kör på fredag och i helgen ska vi eventuellt på Underbara barn mässan men det är inte spikat ännu. Känns som en ganska lugn vecka och jag hoppas att den fortsätter så!

Lördag har jag redan skrivit om i ett tidigare inlägg så jag går direkt på söndag. Jag var iväg på förmiddagen och lunchade med Helena och sa hej till Anna, lämnade deras beställningar från ljuspartyt och sen hem igen. Resten av familjen passade på att hålla sig inne då förmiddagen gick i mulet väder, Anders fixade veckans tvättberg, barnen varvade tv, spel och lek. 
På eftermiddagen var Anders och jag på hemligt äventyr, vi var på promenad med vår blivande valps mamma, hon är dräktig och ska födda om tre veckor. Vi ska ut och promenera med henne fler gånger och hoppas att hon låter oss komma och hälsa på valparna innan det är dags att få hem vår lilla i december. Vi har inte berättat något för barnen ännu, man vet aldrig vad som kan hända med mamma och bebisarna och tjatet kommer bli olidligt fram tills hemkomsten.

Varför skaffar vi en hund, eller skaffar låter tråkigt, ser det mer som en adoption. Varför ska vi adoptera en ny familjemedlem? 
När vi avlivade vår första hund, Aragorn så sa vi att vi skulle skaffa hund igen när vi blev pensionärer. Aragorn var en så fin hund, vi saknar honom än idag, barnen också, går inte en dag utan att de pratar om honom. Trots att vi skulle vänta tills pensionen så försökte vi ändå hjälpa en gatuhund från Rumänien som hette Billy men han fungerade inte med barnen, han var rädd och gjorde utfall som slutade i att Jonatan blev biten, vi tror att Billy inte har blivit behandlad speciellt bra av barn tidigare, vi hade tur att den som sköte den adoptionen kunde hitta en annan adoptör så Billy fick ett hem där barn inte finns med i ekvationen och vad jag förstår så har han det super bra. 
Anders och jag har pratat om hund fram och tillbaka, för- och nackdelar, vad för slags hund skulle vi vilja ha, passar en hund in i vårt liv osv? Vi känner att tiden är inne, om vi ska ha en hund i familjen så är det dags nu när vi känner att vi har tid, utrymme och kärlek för en till familjemedlem. 
Valpen vi väntar på är en blandras mellan boxer, rottweiler och olde english bulldog, ett riktigt kraftpaket med mycket kärlek. Kommer det vara mycket jobb, med allsäkerhet men med hjälp av vänner, grannar, olika kurser, böcker och diverse forum så vet vi att vi kommer kunna uppfostra en hund som kommer fungera alldeles utmärkt i vår familj! 




Inga kommentarer: