2013-10-12

Jonatan födelsedag del 2

Vid ca 8.00 är Anders och lämnar Freja hos morfar och jag har så ont att jag skickar ett sms till honom att han skulle ringa taxi, några minuter senare har jag så ont att jag är orolig för att vi kanske måste ringa en ambulans istället. Sen rullar allt på i en otrolig fart. Jag tar förlossningsväskan och vaggar ner för trapporna så fort jag får klartecken att en taxi är beställd, möter en arg Anders i porten som tycker att gravida kvinnor minsann kan vänta så de får hjälp med tunga väskor och hjälp nerför trapporna, jag lyssnar inte, nu ska vi födda barn.
Taxin kommer, taxichaufför stiger ut, taxichauffören ser mig och spärrar upp ögonen, Anders säger att vi ska till förlossningen på SÖS, taxichauffören fixar ordning framsättet så jag får benutrymme, jag sätter mig i baksättet, vi åker mot SÖS i en hastighet på gränsen till fortkörning. Under resan får jag med lite överdriven uträkning en miljon värkar och jag kramar sönder Anders hand men jag håller stenkoll på taxichaufförens äpple som han har tappat på golvet så jag inte råkar sätta mina fötter på det.
Väl framme vid förlossningen betalas taxin, jag vaggar med Anders hjälp in genom dörrarna och ställer mig i ett hörn och tittar in i väggen så jag får vara ifred med värkarna medan vi väntar på att bli hämtade av en sköterska från förlossningen. Vår barnmorska från specialmödravården, Susanne kommer ut och grattar och önskar oss lycka till, jag tittar in i väggen.

Inga kommentarer: